27 Jul

17/2021. (V. 22.) KKM rendelet alapján a magyar kormány 2021.07.27-tól engedélyezi az orosz állampolgárok Magyarországra történő beutazását, abban az esetben, ha az illető rendelkezik Covid-19 elleni oltás felvételéről szóló megfelelő igazolással (az elfogadott igazolás minta). Ebben az esetben az orosz állampolgárok érvényes schengeni vízum és oltási igazolás bírtokában korlátozás nélkül beléphetnek Magyarország területére, karantén és PCR teszt kötelezettség nélkül.

A vízumkérelmeket a korábbiakhoz hasonlóan a VFS Global vízumkérelem-átvevő központokban lehet benyújtani, előzetes online időpontfoglalással. A vízumkérelmek elbírálása a schengeni szabályok szerint történik, a kérelmekhez a szokásos támogató dokumentumokon kívül, a minta szerinti oltási igazolás csatolása kötelező.

18 év alatti gyermek oltási igazolás nélkül is beléphet az országba, amennyiben az a személy, akinek a felügyelete alatt áll és vele együtt lépi át Magyarország határát, rendelkezik az előírt oltási igazolással.

A beutazással kapcsolatos minden naprakész információ a www.police.hu oldalon található magyar és angol nyelven.