• Üdvözöljük Magyarország Moszkvai Nagykövetségének honlapján!

Tisztelt Látogató! 

Üdvözölöm Önt Magyarország moszkvai nagykövetségének honlapján.

Remélem, hogy a honlapot böngészve hasznos információkat talál Magyarországról és a magyar-orosz kapcsolatokról, legyen az állami, kormányzati együttműködéssel, vagy a gazdasággal, idegenforgalommal, kultúrával, konzuli üggyel kapcsolatos terület.

Az 1990-es évek elejétől Magyarország az átláthatóság, az építő szándék és a pragmatizmus jegyében építi kapcsolatait Oroszországgal. Az átrendező nemzetközi együttműködésben a NATO és az Európai Unió tagjaként kezdeményezi a kétoldalú együttműködés fejlesztését, a párbeszéd elmélyítését, melynek eredményei meggyőzően jutnak kifejezésre a magas szintű látogatásokban. Különösen örvendetes fejlemény, hogy a politika, a gazdaság mellett az idegenforgalom is fejlődésnek indult, és az utóbbi években több százezer orosz állampolgár döntött úgy, hogy kikapcsolódási-pihenési szándékkal ellátogat Magyarországra. 

Bízom benne, hogy a nagykövetségi honlap is segítséget ad Magyarország adottságainak, történelmének, jelenkori helyzetének, kulturális-idegenforgalmi nevezetességeinek jobb megismeréséhez. Remélem, honlapunk is hozzájárul ahhoz, hogy egymást jobban megismerjük és megértsük.

A honlap szerkezete kapcsán fel szeretném hívni a figyelmét arra, hogy az elérhetőségek egyaránt lehetővé teszik a kapcsolat felvételt a moszkvai magyar nagykövetség szakdiplomatáival és a magyarországi intézményekkel. 

Legyen a vendégünk és lépjen beljebb a honlap virtuális világába. Köszönöm megtisztelő figyelmét. 

Balla János
nagykövet