Hírek

Novák Katalin Köztársasági Elnök beiktatási beszéde

Május 14-én beiktatták Magyarország első női köztársasági elnökét, Novák Katalint. Ezúton is gratulálunk Köztársasági Elnök Asszonynak!
Tovább

Rendkívüli tájékoztatás!

Az Oroszország és Ukrajna között kialakult konfliktus súlyosbodására való tekintettel javasoljuk az Oroszországba utazóknak és az itt-tartózkodó magyar állampolgároknak, hogy fontolják meg oroszországi utazásuk és/vagy tartózkodásuk szükségességét. Amennyiben a beutazás és tartózkodás mellett döntenek, regisztráljanak konzuli védelemre!
Tovább

Új időpontfoglalási rendszer konzuli hivatalunkban 2022. február 1-től

Új időpontfoglalási rendszer konzuli hivatalunkban Az új rendszer a https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/home oldalon érhető el, magyar és orosz nyelven. Foglalásra a 2022. február 1-jétől kezdődő időszakra van lehetőség, és az adott naptári napot követő hatvan napon belüli időszakra lehet foglalásokat rögzíteni.
Tovább

A külföldön élő fiatalokat is várja a megújult magyar felsőoktatás

A hazai felsőoktatási intézmények 2022 szeptemberében induló képzéseikre várják a külföldön élő magyar állampolgárokat és egyetemi, főiskolai felvételijüket tervező gyermekeiket. A szeptemberben induló képzések jelentkezési határideje 2022. február 15., így most van itt az ideje a képzési kínálat böngészésének, a felvételi szabályok tanulmányozásának és a jelentkezés benyújtásának a Felvi.hu online jelentkezési felületén, az E-felvételiben.
Tovább

OROSZORSZÁGI BEUTAZÁSI FELTÉTELEK VÁLTOZÁSA

Az Oroszországi Föderációban módosultak a PCR-tesztre vonatkozó belépési szabályok, amelyek 48 órán belüli negatív PCR-tesztet írnak elő, az eredmény elkészítésétől számítva.
Tovább