Hírek

Future Leaders Program (FLP)

A Magyar Külügyi Intézet 2024-ben harmadik alkalommal hirdeti meg Future Leaders Program (FLP) elnevezésű angol nyelvű ösztöndíjprogramját 30 év alatti külpolitikai kutatók/elemzők, illetve frissen végzett, külpolitika iránt érdeklődő fiatalok számára: https://hiia.hu/call-for-applications-future-leaders-program/ A négy hónapos, 2024. október 1. – 2025. január 31. között megrendezendő program jelentkezési határideje: 2024. július 19.
Tovább

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet Diplomataképző Programjára

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet – a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára – Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg. A Programba jelentkező és felvételt nyerő hallgatók az első félévében (szeptember–január) elméleti és gyakorlati kurzusokból álló képzést végeznek el, míg a második félév során (február–június) a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, illetve magyar külképviseleteken teljesítenek szakmai gyakorlatot. A KKM a Programot sikeresen elvégző résztvevők számára – a rendelkezésre álló státuszok fényében – álláslehetőséget kínál a minisztérium állományában. A Diplomataképző Program időtartama: 2024. szeptember 1. – 2025. augusztus 31.
Tovább

Figyelemfelhívás!

A Moszkva megyei Crocus City Hall koncertteremben március 22-én este terrortámadás történt. Kérjük, kövessék a híradásokat és a helyi hatóságok útmutatásait. Amennyiben személyesen érintettek, vagy tudomásuk van érintett magyar állampolgárról kérjük haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot nagykövetségünk konzuli osztályával: erdekvedelem.mow@mfa.gov.hu
Tovább

2024. február 29-ig benyújtható D vízum típusok

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a 2023. évi XC. törvény értelmében 2024. január 1. és 2024. február 29. között tartózkodási engedély iránti kérelem nem nyújtható be. Ez alól kivételt képeznek a keresztféléves tanulmányi és kutatói ösztöndíjasok, továbbá az év eleji átigazolási időszak által érintett sportolók, akik esetében a benyújtani szándékozott D típusú kérelem átvehető.
Tovább

Rendkívüli tájékoztatás tartózkodási engedély (D vízum) iránti kérelmekkel kapcsolatban

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a 2023. december 21-én kihirdetett új idegenrendészeti jogszabály - a harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó általános szabályokról szóló 2023. évi XC. törvény - értelmében 2024 január 1. és 2024. február 29. között tartózkodási engedély iránti kérelem nem nyújtható be. Erre tekintettel az említett időszakban sem a Konzulátus, sem a külső szolgáltató (VFS Global) nem vesz át tartózkodási engedély iránti (D vízum) kérelmet.
Tovább