Hírek

A külföldön élő fiatalokat is várja a megújult magyar felsőoktatás

A hazai felsőoktatási intézmények 2022 szeptemberében induló képzéseikre várják a külföldön élő magyar állampolgárokat és egyetemi, főiskolai felvételijüket tervező gyermekeiket. A szeptemberben induló képzések jelentkezési határideje 2022. február 15., így most van itt az ideje a képzési kínálat böngészésének, a felvételi szabályok tanulmányozásának és a jelentkezés benyújtásának a Felvi.hu online jelentkezési felületén, az E-felvételiben.
Tovább

OROSZORSZÁGI BEUTAZÁSI FELTÉTELEK VÁLTOZÁSA

Az Oroszországi Föderációban módosultak a PCR-tesztre vonatkozó belépési szabályok, amelyek 48 órán belüli negatív PCR-tesztet írnak elő, az eredmény elkészítésétől számítva.
Tovább

KKM rendelet a beutazási szabályok módosulásáról

17/2021. (V. 22.) KKM rendelet alapján a magyar kormány 2021.07.27-tól engedélyezi az orosz állampolgárok Magyarországra történő beutazását, abban az esetben, ha az illető rendelkezik Covid-19 elleni oltás felvételéről szóló megfelelő igazolással.
Tovább

Módosulnak a magyarországi belépés szabályai, és igényelhető magyar védettségi igazolvány

Külföldi oltásról igazolással rendelkező magyar állampolgárok számára könnyített a Magyarországra történő belépés, az oroszországi oltási igazolással igényelhető magyar védettségi igazolvány.
Tovább

Megújult a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet honlapja és arculata

2021. februártól elérhető a moszkvai Magyar Kulturális Intézet új honlapja.
Tovább