Hírek

Oroszországban tanuló diákok figyelmébe

Diákok beutazása továbbra sem engedélyezett, de az orosz kormányzat megoldást dolgoz ki a kérdésre.
Tovább

A Magyarországra történő belépés szabályai 2020. szeptember 1-jétől

Magyarország Kormánya 2020. szeptember 01-jétől korlátozásokat vezetett be az ország területére belépők tekintetében. Az új szabályok nem terjednek ki arra, aki a Magyarországra való belépés során hitelt érdemlően igazolja, hogy a határátlépésre jelentkezés napját megelőző 6 hónapon belül a COVID-19 betegségen átesett.
Tovább

Elnöki rendeletek a külföldiek oroszországi tartózkodásának átmeneti könnyítéséról

2020. szeptember 15-ig szüneteltnek azok a határidők, amelyek a külföldiek oroszországi tartózkodása időtartamának számítására szolgálnak.
Tovább

Augusztus 1-jén részlegesen újraindul Oroszországból a nemzetközi légi személyközlekedés

Oroszország 2020. augusztus 1-jétől újraindítja a nemzetközi légi személyközlekedést Moszkva, Szentpétervár és Rosztov városokból.
Tovább

Korlátozások a Magyarországra történő beutazások tekintetében

A Kormány legfrissebb, július 15-én hatályba lépő rendelete a világ országait járványügyi szempontból három kategóriára osztotta (zöld, sárga, piros), és ennek megfelelően állapította a belépés egészségügyi szabályait azok számára, akik eddig is jogosultak voltak a beutazásra. Oroszország a sárga országok közé került. Figyelem! Az új szabályozás kizárólag azokra vonatkozik, akik Magyarország területére az eddigiekben is beléphettek!
Tovább