Hírek

Magyar kultúra napja - 200 éves a Himnusz

Minden év január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját. A jeles évforduló alkalmából egy orosz nyelvű ismeretterjesztő cikkel emlékezünk a Himnusz szerzőire, Kölcsey Ferencre és Erkel Ferencre.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2023/2024-es tanévre szóló pályázati felhívása

A jelentkezéssel kapcsolatos minden tudnivaló, a pályázat feltételeit részletező pontos információk és a választható képzések a program hivatalos honlapján – a www.diasporascholarship.hu oldalon, az APPLY/JELENTKEZZ menüpont alatt – érhetők el angol és magyar nyelven.
Tovább

Változások a vízumeljárásban

2022.09.12-étől az Európai Unió felfüggesztette az EU-Oroszország vízumkönnyítési megállapodást. A felfüggesztés nem jelenti a vízumkiadás teljes beszüntetését, csupán a megállapodásban rögzített könnyítések szűnnek meg. A továbbiakban az általános vízumeljárási szabályok kerülnek alkalmazásra, melyeket a schengeni Vízumkódex tartalmaz.
Tovább

Novák Katalin Köztársasági Elnök beiktatási beszéde

Május 14-én beiktatták Magyarország első női köztársasági elnökét, Novák Katalint. Ezúton is gratulálunk Köztársasági Elnök Asszonynak!
Tovább

Rendkívüli tájékoztatás!

Az Oroszország és Ukrajna között kialakult konfliktus súlyosbodására való tekintettel javasoljuk az Oroszországba utazóknak és az itt-tartózkodó magyar állampolgároknak, hogy fontolják meg oroszországi utazásuk és/vagy tartózkodásuk szükségességét. Amennyiben a beutazás és tartózkodás mellett döntenek, regisztráljanak konzuli védelemre!
Tovább