Hírek

2024. február 29-ig benyújtható D vízum típusok

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a 2023. évi XC. törvény értelmében 2024. január 1. és 2024. február 29. között tartózkodási engedély iránti kérelem nem nyújtható be. Ez alól kivételt képeznek a keresztféléves tanulmányi és kutatói ösztöndíjasok, továbbá az év eleji átigazolási időszak által érintett sportolók, akik esetében a benyújtani szándékozott D típusú kérelem átvehető.
Tovább

Rendkívüli tájékoztatás tartózkodási engedély (D vízum) iránti kérelmekkel kapcsolatban

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a 2023. december 21-én kihirdetett új idegenrendészeti jogszabály - a harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó általános szabályokról szóló 2023. évi XC. törvény - értelmében 2024 január 1. és 2024. február 29. között tartózkodási engedély iránti kérelem nem nyújtható be. Erre tekintettel az említett időszakban sem a Konzulátus, sem a külső szolgáltató (VFS Global) nem vesz át tartózkodási engedély iránti (D vízum) kérelmet.
Tovább

Fontos információ!

Az Oroszországban tartózkodó, vagy oda utazó állampolgárainkat kérjük, hogy kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat utazási tanácsait. Külföldi tartózkodásához mindig regisztráljon konzuli védelemre!
Tovább

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.
Tovább

Magyar kultúra napja - 200 éves a Himnusz

Minden év január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját. A jeles évforduló alkalmából egy orosz nyelvű ismeretterjesztő cikkel emlékezünk a Himnusz szerzőire, Kölcsey Ferencre és Erkel Ferencre.
Tovább