31 May

Újabb tájékoztatás a belorusz-orosz határátlépésről

 

A belorusz és az orosz fél Minszkben aláírta azt a kétoldalú megállapodást, amely a külföldi állampolgárok és a hontalan személyek belépésével kapcsolatos kérdéseket is szabályozza a 2018-as oroszországi FIFA labdarúgó világbajnokság vonatkozásában.

 

A megállapodás több lényeges elemet tartalmaz:

 

  1. Szurkolói igazolvánnyal (FAN ID) és érvényes útlevéllel rendelkező személyek vízummentesen utazhatnak be, illetve át mindkét ország (BY, RU) területén. Ezen személyek átutazhatnak az alább kijelölt belorusz-orosz határátkelőhelyeken is, de KIZÁRÓLAG 2018. június 4.  és 2018. július 25. között.
  2. A szurkolói igazolvánnyal rendelkező személyeket szállító autóvezetők is jogosultak Oroszország és Belorusz Köztársaság határát érvényes útlevéllel átlépni, ha érvényes orosz és belorusz vízummal, vagy más tartózkodásra jogosító engedéllyel rendelkeznek, vagy egyéb nemzetközi szerződés értelmében vízummentesek.

3.    Kijelölt határátkelőhelyek:

 

Közúti:

Vasúti:

Regyki – Krasznaja Gorka

Ezerische – Nevel

Ezerische – Nevel

Oszinovka – Krásznoje

Szelische – Novozibkov

Zakopitye - Zlinka

 

Ezen határátkelőhelyek kizárólag az első két pontban említett személyi kör számára, és a megjelölt időszakban kerülnek ideiglenesen megnyitásra!

 

Konzuli Osztály

Magyarország Nagykövetsége

Moszkva