Hírek

Rendkívüli tájékoztatás!

Az Oroszország és Ukrajna között kialakult konfliktus súlyosbodására való tekintettel javasoljuk az Oroszországba utazóknak és az itt-tartózkodó magyar állampolgároknak, hogy fontolják meg oroszországi utazásuk és/vagy tartózkodásuk szükségességét. Amennyiben a beutazás és tartózkodás mellett döntenek, regisztráljanak konzuli védelemre!
Tovább

Új időpontfoglalási rendszer konzuli hivatalunkban 2022. február 1-től

Új időpontfoglalási rendszer konzuli hivatalunkban Az új rendszer a https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/home oldalon érhető el, magyar és orosz nyelven. Foglalásra a 2022. február 1-jétől kezdődő időszakra van lehetőség, és az adott naptári napot követő hatvan napon belüli időszakra lehet foglalásokat rögzíteni.
Tovább

A külföldön élő fiatalokat is várja a megújult magyar felsőoktatás

A hazai felsőoktatási intézmények 2022 szeptemberében induló képzéseikre várják a külföldön élő magyar állampolgárokat és egyetemi, főiskolai felvételijüket tervező gyermekeiket. A szeptemberben induló képzések jelentkezési határideje 2022. február 15., így most van itt az ideje a képzési kínálat böngészésének, a felvételi szabályok tanulmányozásának és a jelentkezés benyújtásának a Felvi.hu online jelentkezési felületén, az E-felvételiben.
Tovább

OROSZORSZÁGI BEUTAZÁSI FELTÉTELEK VÁLTOZÁSA

Az Oroszországi Föderációban módosultak a PCR-tesztre vonatkozó belépési szabályok, amelyek 48 órán belüli negatív PCR-tesztet írnak elő, az eredmény elkészítésétől számítva.
Tovább

Megújult a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet honlapja és arculata

2021. februártól elérhető a moszkvai Magyar Kulturális Intézet új honlapja.
Tovább